Λειτουργία της επιχείρησής σας στο σπίτι –

Προώθηση της επιχείρησής σας  Στο άρθρο “Running Your Home Based Business – Marketing Your Business” εντοπίσαμε τα τέσσερα P του μάρκετινγκ – Προϊόν, Τιμή, Προώθηση και Τόπος και εξερευνήσαμε αυτά τα διαφορετικά στοιχεία. Εδώ, θα εξετάσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες την Προώθηση. Οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται την προώθηση ως διαφήμιση. Η προώθηση είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτό – πρόκειται για τη λειτουργία όλων των πτυχών της επιχείρησής σας με τρόπο που προωθεί τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας. Αυτό περιλαμβάνει τις επαγγελματικές σας κάρτες, τις αποδείξεις πελατών, τη διαφήμιση, τις ειδικές προσφορές, τους διαγωνισμούς, ακόμη και το αυτοκίνητό σας.

Η προώθηση μπορεί να ανεβάσει το προφίλ της επιχείρησής σας και να αυξήσει την ευαισθητοποίηση και τη γνώση του κοινού για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρετε. Κάντε μια λίστα ελέγχου της διαφήμισης που έχετε ήδη κάνει. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει εφημερίδες, Χρυσό Οδηγό, τοπικό ραδιόφωνο και αφίσες. Ακόμα κι αν δεν έχετε σκεφτεί πολύ για την προώθηση, πιθανότατα έχετε σκεφτεί -ακόμη και κάνει- κάποια διαφήμιση.

Όλα αυτά μπορούν να προωθήσουν την επιχείρησή σας, αλλά πρέπει να χρησιμοποιηθούν κατάλληλα. Οι προσπάθειες προώθησής σας πρέπει να σας ανταποδώσουν διαφορετικά δεν έχει νόημα να τις κάνετε. Πρέπει να απευθύνονται σε άτομα που ενδιαφέρονται ή μπορεί να ενδιαφέρονται για το προϊόν ή την υπηρεσία σας.

Όποια μέσα και αν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε, πρέπει να είστε βέβαιοι ότι οι αναγνώστες ή οι ακροατές θα θέλουν το προϊόν σας, θα μπορούν να αντέξουν οικονομικά το προϊόν σας και ότι μπορούν να σας έρθουν για να αγοράσουν το προϊόν σας. Μην διαφημίζετε την υπηρεσία θεραπείας μασάζ στην The Washington Post – δεν θα είναι οικονομικά αποδοτική. Οι αφίσες είναι καλές στην προσέλκυση εμπορίου σε μια τοπική επιχείρηση, αλλά πρέπει να τοποθετούνται εκεί όπου περνούν οι πιθανοί πελάτες σας.

Οι διαφημίσεις πρέπει πάντα να φαίνονται επαγγελματικές, ιδιαίτερα όταν συγκρίνονται με τις διαφημίσεις των ανταγωνιστών σας. Θα πρέπει πάντα να έχουν το όνομα της επιχείρησής σας, τα στοιχεία επικοινωνίας και το τι κάνετε. Οι γραμματοσειρές και τα λογότυπα θα πρέπει να είναι συνεπή με εκείνα στο χαρτί με τίτλο, τις επαγγελματικές κάρτες, τα φυλλάδια προϊόντων και τα τιμολόγια και τις αποδείξεις σας.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τις νομικές επιπτώσεις οποιασδήποτε νομοθεσίας που διέπει τη διαφήμιση και τις πωλήσεις. Ένας γενικός οδηγός είναι ότι πρέπει να περιγράφετε με ακρίβεια τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που πουλάτε και ότι πρέπει να είναι κατάλληλης ποιότητας και να είναι κατάλληλα για τον σκοπό για τον οποίο πωλούνται. Μπορεί να θέλετε να επικοινωνήσετε με τους τοπικούς ρυθμιστικούς φορείς σχετικά με τυχόν περιορισμούς που ενδέχεται να ισχύουν στη συγκεκριμένη οικιακή επιχείρησή σας.

Πώς μπορείτε να βελτιώσετε την προώθηση της επιχείρησής σας; Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η προώθηση είναι κάτι περισσότερο από απλή διαφήμιση στις εφημερίδες. Ρίξτε μια ματιά στα χαρτικά σας. βεβαιωθείτε ότι ο αριθμός τηλεφώνου σας είναι τυπωμένος σε όλα τα χαρτικά σας, συμπεριλαμβανομένων των αποδείξεων. Ένας πελάτης είναι πιθανό να το κρατήσει για τα αρχεία του και επομένως έχει κάτι να αναφέρει στο μέλλον. Η συμπερίληψη μιας προωθητικής προσφοράς στην απόδειξη – έκπτωση 5% για την αγορά συγκεκριμένων προϊόντων ή υπηρεσιών – μπορεί να είναι άλλο ένα κίνητρο για να επιστρέψουν ή να συστήσουν έναν φίλο.

Η αποστολή δελτίων τύπου στις τοπικές εφημερίδες όταν εισάγετε μια νέα γκάμα προϊόντων ή μια νέα υπηρεσία ή κάνοντας οτιδήποτε αξιοσημείωτο μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποκτήσετε δωρεάν τοπικά στοχευμένη δημοσιότητα για την επιχείρησή σας. Μπορείτε να συνδυάσετε δελτία τύπου σχετικά με ένα νέο προϊόν ή υπηρεσία με ανακοινώσεις ομιλιών ή επιδείξεων. Αυτοί είναι αποτελεσματικοί τρόποι διάδοσης της λέξης σε πιθανούς πελάτες είτε απευθείας είτε από στόμα σε στόμα.

Καθώς ταξιδεύετε με το αυτοκίνητό σας, είτε για επαγγελματικούς λόγους είτε κοινωνικά, οδηγείτε δωρεάν διαφημιστικό χώρο στην περιοχή όπου ζουν οι πελάτες σας. Χρησιμοποιήστε το παίρνοντας μαγνήτες αυτοκινήτου, οι οποίοι έχουν αποδειχθεί αποτελεσματική μέθοδος διαφήμισης. Χρησιμοποιήστε μαγνήτες αυτοκινήτου μικρότερου μεγέθους από το συνηθισμένο που περιλαμβάνουν τη φράση “Take Me Home” ή κάτι παρόμοιο. Τα ρούχα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προωθήσετε την επιχείρησή σας. Τα μπλουζάκια πόλο τυπωμένα με το λογότυπο της επιχείρησης και τον αριθμό τηλεφ μασαζ κατ οικον  ώνου παρέχουν προώθηση και βελτιώνουν την επαγγελματική σας παρουσίαση. Επίσης, όταν συναναστρέφεστε, να έχετε πάντα μαζί σας μερικές επαγγελματικές κάρτες, καθώς ενδέχεται να συναντήσετε πιθανούς πελάτες.

Πάντα να μετράτε την αποτελεσματικότητα των προωθητικών ενεργειών, ώστε να γνωρίζετε αν αξίζει να κάνετε ή όχι. Τοποθετήστε έναν διαφορετικό κωδικό αναφοράς σε καθένα ή στα φυλλάδια, τις διαφημίσεις ή τις αφίσες σας για να τα αναφέρει ο πελάτης. Εάν αλλάξετε το κείμενο οποιουδήποτε από αυτά, αλλάξτε τον κωδικό αναφοράς. Κάνοντας αυτό, μπορείτε να παρακολουθείτε ποιες προωθήσεις λειτουργούν καλύτερα.

Εστιάστε σε χαμηλού κόστους ή δωρεάν ευκαιρίες προώθησης. Οποιαδήποτε διαφημιστική δραστηριότητα, είτε διαφήμιση, μπλουζάκια ή ειδικές προσφορές, πρέπει να προσφέρει ένα προϊόν. Όλες οι δραστηριότητες προώθησης πρέπει να είναι οικονομικά αποδοτικές και να παρακολουθούνται. Η προώθηση της επιχείρησής σας που βασίζεται στο σπίτι θα σας προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία να είστε δημιουργικοί. Διασκεδάστε λοιπόν με αυτό.